Filosoferen, Heel Heiloo bakt, Jazz en samen klussen

De oudere bewoners in Heiloo willen graag nog van alles doen en kunnen daar wel een handje bij gebruiken. Wil jij een ouderen een leuk moment geven? Lees snel verder…

In het afgelopen jaar hebben wij samen met onze vrijwilligers meer dan 1000 ouderen geïnterviewd. In de rondreizende tijdmachine brachten we de geuren, kleuren, geluiden en herinneringen van de jaren 60 terug bij de ouderen. Vervolgens vroegen we: “Wat zou u op dit moment nog willen doen?” De antwoorden waren net zo verschillend als de levens waar ze ons over vertelden. Een ding hadden ze wel gemeen, het zijn de kleine dingen die het ‘m doen: haring happen op de markt, kijken naar een oude film, een dansje op Elvis of het bespreken van de actualiteit.
Nu is het tijd voor actie, wie helpt ons mee zodat Hans zo nu en dan een haring kan happen? En Antonia met een jonge vent de foxtrot kan dansen? Misschien ben jij dat wel…

Hieronder vind je per gemeente wat ouderen in Heiloo graag willen doen. Wil je graag wat doen? Vul dan onderaan deze pagina het formulier in en wij nemen contact met je op!

Operettes kieken

Houd u ook zo van operettes als onze 2 dames? Ook is de naam Franz Lehar de Weense componist gevallen. Graag zouden ze nog eens een operette kijken of misschien zelfs een keer bezoeken. Komt u dan samen met deze dames kijken?
Geef je op! >>

Frisse neus halen met…

In ons woon-zorgcentrum zijn meerdere mensen die graag wat vaker een frisse neus zouden willen halen. Een wandelingetje, een beetje meer natuur of naar het winkelcentrum. Vind u het gezellig om af en toe een wandeling te maken met 1 of meerdere mensen?
Geef je op! >>

Gesprekscoach

In ons woon-zorgcentrum zijn meerdere mensen op zoek naar meer contact met andere bewoners in het huis. Weet u hoe u mensen kan verbinden en goed met elkaar in contact kunt brengen?
Heeft u hier ideeën over en geeft u ze een zetje in de goede richting?
Geef je op! >>

Liefhebber(s) van klassieke muziek gezocht

Een liefde voor klassieke muziek is wat meerdere van onze bewoners gemeen hebben. Ze luisteren graag naar klassieke muziek en doen dit graag met iemand samen. Komt u samen met 1 of meerdere bewoners klassieke muziek luisteren?
Geef je op! >>

De âlde Friezen

Deze trotse Friezin heeft mooie herinneringen aan het werken op de boerderij en het schaatsen op de meren samen met haar vader. Ze spreekt nog graag een woordje Fries. Dus: “Sille wy een kear ôfprate?”
Geef je op! >>

OP DIE FIETS

Met de wind door je haren, en maar trappen en maar trappen. Ouderen hebben wat afgefietst in hun leven. Voor verschillende dames en heren zijn we nu op zoek naar iemand die er zo af en toe met ze op uit gaat met een duofiets (een duofiets is een fiets met vier wielen waar je gemakkelijk met z’n tween op kan). Natuurlijk krijg je een goede uitleg voordat je er op uit gaat. Lijkt je dit wel wat? Geef je op! >>


Ik wil meer informatie


Stuur je liever zelf een mailtje? Dat kan naar: anne@stichtingdetijdmachine.nl.

Foto: Erol Ahmed (Unsplash)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *