Gouwe Ouwe

Home Projecten Gouwe Ouwe

In verband met de Corona-maatregelen zijn vrijwel al onze activiteiten op zorglocaties opgeschort. Wel gaan we weer, geheel corona-proof, het land in met onze Gouwe Ouwe Zomertour! En vanwege het doorslaande succes zenden we iedere zondag van 14:00 – 14:45 de Gouwe Ouwe livestream uit op Facebook. Iedereen kan deze livestream volgen zonder in te schrijven of aan te melden.

Méér dan alleen muziek!

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. Contact staat bij ons centraal. Buurtbewoners, familie, vrienden; iedereen is welkom! Onze huisband De Tijdmachinisten speelt live de grootste hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld. Nostalgie gegarandeerd! Ga jij mee op muzikale tijdreis naar de jaren 60?

“Geweldig. Je gedachtes gaan weer terug naar hoe het toen allemaal was.  Ja, dat is genieten. Dat roept toch wel een beetje emotie op. Je denkt dan aan je leven terug hè, hoe het allemaal gelopen is.”
Bezoeker Gouwe Ouwe, 90 jaar

Onze projecten zoals Gouwe Ouwe en De Tijdmachine, zijn regelmatig in het nieuws. Hieronder de links naar de artikelen, reportages en/of video’s.
Vrijwilliger_Stichting_De_Tijdmachine_Karin
Vrijwilliger Karin ter Borg

Ik wil me inzetten voor eenzame ouderen. Dat doe ik als vrijwilliger bij Stichting De Tijdmachine. De Tijdmachine biedt een menselijke benadering. Als we allemaal een paar uurtjes besteden als vrijwilliger dan ziet de wereld er een stuk mooier uit!

Vrijwilliger_Stichting_De_Tijdmachine_Elisa_Hoek
Vrijwilliger Eliza Hoek

“Het voelt bijzonder om een kijkje in iemands leven te krijgen. Door heel simpele aanknopingspunten leer je iemand kennen. De Tijdmachine heeft me nog meer laten zien dat samenzijn en iets voor elkaar doen belangrijk is. Ik ging voorheen zo op in mijn werk, dat ik geen tijd had om open te staan voor diepgaande gesprekken. Hard werken voor je geld is natuurlijk nodig, maar een luisterend oor aan iemand bieden is veel belangrijker.  “Ik kan het mensen absoluut aanraden om vrijwilliger te worden voor De Tijdmachine. Het heeft mij meer inzichten gegeven in het dagelijks leven. Ik ben opener naar mensen toe en het heeft me geleerd dat ik niet zo hoef te rennen in het leven. Ik sta wat vaker stil – dat gun ik iedereen.”

Vrijwilligers Stichting De Tijdmachine: contact met ouderen
Vrijwilliger Sebastiaan Briggen

“Ik doe wel eens dingen waarvan ik me achteraf afvraag: ‘vond ik dit echt leuk?’. De middag dat ik vrijwilliger was bij Gouwe Ouwe hoefde ik daar niet over na te denken. Ik vond het in één woord fantastisch! Wanneer is de volgende keer?” (meer…)