Gouwe Ouwe voor (woon)zorginstellingen

Home Projecten Gouwe Ouwe Gouwe Ouwe voor (woon)zorginstellingen

In verband met de Coronamaatregelen, zijn vrijwel al onze activiteiten op zorglocaties opgeschort. Om onze ouderen toch de nodige afleiding en vermaak te bieden, zenden we onze muzikale activiteiten dagelijks uit via een livestream. Iedereen kan deze livestream volgen zonder in te schrijven of aan te melden.

Elke dag om 14.00 uur spelen onze Tijdmachinisten live

Méér dan muziek

Muziekherinneringen… Hoeveel onvergetelijke momenten in ons leven zijn omlijst met muziek? Je allereerste plaatje, het lied dat je luisterde tijdens liefdesverdriet, de openingsdans van je huwelijk of dat nummer waar je spontaan kippenvel van kreeg bij dat grandioze concert. Gouwe Ouwe neemt je mee op een trip down memory lane.

Gouwe Ouwe brengt mensen samen

Bij Gouwe Ouwe staat contact centraal. Er wordt samen gezongen, gedanst en gesjanst, net als vroeger in de dancing. We toveren de locatie voor een middag of avond om tot een ouderwetse sixtieskroeg. Behalve een decor met ouderwetse lambrisering nemen we ook authentieke tafelkleedjes, blikken met zoute sticks en bloemetjes mee.

Gouwe Ouwe neemt u mee op reis

We gaan op muzikale reis door het verleden. Swing mee met livemuziek, sluit je ogen en beland in de sixties. Je danspartner herinnert zijn eerste liefde op de klanken van Elvis. De vrouw in de rolstoel pinkt een traantje weg bij de herinnering aan toen. Er wordt gedanst, gezongen, gesjanst. Onze vrijwilligers leggen de bezoekers in de watten en doen een dansje mee. Er is deze middag of avond geen vast programma. De muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek!

Gouwe Ouwe – de kracht van muziek en herinnering

Team Stichting De Tijdmachine: Ambassadeurs: Erik Scherder

Professor Erik Scherder is ambassadeur van Stichting De Tijdmachine. Hij vertelt over de kracht van muziek en wat er in ons lichaam gebeurt bij Gouwe Ouwe, zeker bij mensen met dementie.

Stichting De Tijdmachine: Projecten - Het Lab

Vragen of boeken?

Is je interesse gewekt voor een Gouwe Ouwe bij jou in huis? Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar een vrijblijvende prijsopgave? Wij helpen je graag verder.

De eigen bijdrage is afhankelijk van het aantal deelnemers. Wanneer je dit aantal vermeldt in de mail, kunnen we direct aangeven wat de eigen bijdrage is.