Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. Een muzikale reis naar de jaren 60. Onze huisband, De Tijdmachinisten, speelt de grote hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld.

Meer dan muziek

Bij Gouwe Ouwe staat contact centraal. Er wordt samen gezongen, gedanst en gesjanst, net zoals in de kroeg op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Oude Veiling in Aalsmeer. Voor Gouwe Ouwe bouwen we deze kroeg na voor een middag of avond. Naast het decor met ouderwetse lambrisering nemen we ook oude tafelkleedjes, blikken met zoute sticks en bloemetjes mee. Onze vrijwilligers leggen de bezoekers in de watten en doen een dansje mee. Er is geen vast programma, de muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek!

De muziekactiviteit voor ouderen

Gouwe Ouwe is een activiteit voornamelijk voor woonzorgcentra maar we zijn ook te boeken door wijkcentra of het lokale dorpshuis. Omdat contact centraal staat, vinden we het belangrijk dat Gouwe Ouwe altijd algemeen toegankelijk is. Iedereen is welkom, van buurtbewoners tot familieleden en vrienden. Je ontvangt ruim van te voren posters en uitnodigingskaarten voor bewoners, buurtbewoners en familie. Zo hoeft niemand het feestje te missen.

Beelden zeggen vaak veel meer, bekijk hier onze video’s:

Betrekken thuiswonende ouderen

In het afgelopen jaar hebben we ons met Gouwe Ouwe steeds meer gericht op de thuiswonende ouderen. Zo organiseerden we in samenwerking met verschillende gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties Gouwe Ouwe’s waar thuiswonende ouderen persoonlijk voor werden uitgenodigd.

En niet zonder succes. Een mooi voorbeeld is de Gouwe Ouwe XL die we in samenwerking met Cordaan en de Gemeente Huizen organiseerden in de aula van een middelbare school. Hier waren meer dan 150 ouderen aanwezig van wie ruim 50 thuiswonend. De activiteitenbegeleiders van de zorgorganisatie hebben veel van deze ouderen betrokken bij de activiteiten die ze wekelijks organiseren. De ouderen zijn op deze manier aangehaakt bij activiteiten bij hun om de hoek.

Op deze feestelijke en laagdrempelige manier draagt Gouwe Ouwe bij aan het tegengaan van eenzaamheid van ouderen.

Boeken of meer informatie?

Vanaf maart 2018 vervolgen wij onze muzikale reis door Nederland. Bekijk hier onze speellijst. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingdetijdmachine.nl of vul onderstaand contactformulier in.

De eigen bijdrage is afhankelijk van het aantal bewoners van een woonzorgcentrum/verpleeghuis of vaste deelnemers in een wijkcentrum. Wanneer je dit aantal vermeldt in de mail, kunnen we direct aangeven wat de eigen bijdrage is.

Ik wil meer informatie over Gouwe Ouwe

  • Je gegevens worden verwerkt volgens onze Privacyverklaring
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gouwe Ouwe wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van:

Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, VSBfonds, Ars Donandi + Mevrouw A.Th. Vogler fonds, Bavo Stichting Heemstede, Fonds 1818, Sint Laurensfonds, K.F. Hein Fonds, Dr. C.J. Vailantfonds, Fonds 1819, Fundatie van den Santheuvel-Sobbe, J.C. Ruijgrok Stichting, Hofje Codde en Van Beresteyn.

Ben je op zoek naar onze Gouwe Ouwe CD? Luister en bestel hem hier!