polaroid-teun-van-rijswijk

Teun van Rijswijk

Ik ben opgegroeid met deze muziek!

Ik ben opgegroeid met de muziek van Gouwe Ouwe!

Gouwe Ouwe livestream
“Vanaf het moment dat ik kon lopendanste ik al.” Aan het woord is Teun van Rijswijk (76), enthousiaste kijker van de Gouwe Ouwe livestream. Deze rasechte Amsterdammer kon tapdansen als geen ander, gaf les in linedance en reisde rond zijn 20e het hele land door met accordeonduo de Coralla’s. Ook stond hij wel eens op de planken om een moppie te zingen. “Maar dat is nooit wat geworden,” vertelt Teun. “Nee joh, ik kon voor geen meter zingen.”

Plaatjes draaien met open raam
“Muzikaliteit heerste in de familie,” vertelt Teun. “Mijn vader had een grote kast vol 78 toerenplatenHij was een voorloper op dat gebied. Op zondagen draaide hij die plaatjes met het raam open, op Amsterdam Wittenburg. De hele buurt genoot mee.” Althans, dat dácht de familie, tot de politie langskwam die zei: ‘mag het geluid wat zachter?’. Teun grinnikt nog bij de herinnering.

Spontaniteit
Hij stuitte ‘stomtoevallig‘ op de Gouwe Ouwe livestream van Stichting De Tijdmachine. “Ik ben fan van de muzikanten. Ze spelen zo leuk in op allerlei dingen. Hoe ze spelen en elkaar plagen is mooi om te zien. De spontaniteit springt er vanaf! En ook al gaat er iets mis, het maakt niet uit. Hun uitstraling is zo mooi. Ze flappen er van alles uit en dat maakt het nog leuker.”

Muziek uit mijn tijd
“En dan die muziek. Ik vind het zo ontzettend leuk! De muzikanten zijn helemaal niet uit de jaren 60. Daarom vind ik het erg knap dat ze zich al die oude muziek eigen maken. Ik ben opgegroeid met de muziek van Gouwe Ouwe. Ik was gek van de Everly Brothers, Perry Como, Paul Anka, Conny Froboess.

Echte professionals
Hij duikt in zijn eigen platencollectie. Het ene na het andere plaatje komt tevoorschijn: van the Beatles tot ABBA, van Corry Konings tot nieuwere muziek van de Dixie Chicks en Nightwish. “Ik heb zelf natuurlijk gemusiceerd, maar ik hoor en zie dat de muzikanten van Gouwe Ouwe echte professionals zijn. Ik ben een enorme fan!”

Logo_Stichting_de_Tijdmachine_WHITE-600x600

Persoonsgerichte zorg in De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine biedt verzorgings- en verpleeghuizen een maatwerktraject die ze in staat stelt beter aan te sluiten op de wensen en behoeften bewoners en zo concreet handen en voeten te geven aan persoonsgerichte zorg.

Kijk hier voor meer informatie

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw zorglocatie? Neem dan contact op met Anne Elschot of Tim Trooster of bel 0570-832 880.

Stap in
De Tijdmachine

Wil je ook een kijkje komen nemen in De Tijdmachine? Dat kan! Neem contact op voor de mogelijkheden bij In het Zomerpark in Nieuw-Vennep of De Diem in Diemen.

Vergrijzen zonder grijze haren

Benieuwd naar de effecten op de kwaliteit van leven? Wij lieten een onderzoek uitvoeren onder 500 ouderen.

Lees hier de uitkomsten