Header_dichtbij_in_coronatijden
Voordat de wereld veranderde in een scenario van filmische proporties, reisden we met Gouwe Ouwe en De Tijdmachine het hele land door. We bouwden samen met onze vrijwilligers verpleeghuizen om tot een bruine kroeg en brachten ouderen in De Tijdmachine terug naar de bloei van hun leven.

Op dit moment is de wereld niet meer hetzelfde. De maatregelen rondom het coronavirus raken ons allemaal – onze ouderen nog wel het meest. De status van verpleeghuisbewoners is plotseling veranderd van ‘bewoners’ tot ‘risicogroep waar niemand dichtbij mag komen’. Eenzaamheid bereikt een nieuw dieptepunt. Geen wonder dat er veel lieve initiatieven worden ondernomen om juist deze mensen te bereiken.

De Tijdmachine werkt vraaggestuurd. Daarom spreken we eens in de 4 weken met medewerkers van meer dan 50 verpleeghuizen. Natuurlijk in de eerste plaatst om te vragen hoe het met de bewoners en medewerkers gaat. Maar ook met vragen over waar ze mee bezig zijn en behoefte aan hebben, nu en in de toekomst. Hier kwamen in onze ronde van april 2020 voor de bewoners, naast alle medische zaken, twee dingen naar voren waar wij direct mee aan de slag zijn gegaan:

  • Contact tussen bewoners en familie/geliefden/directe naaste(n)
    Voor het bevorderen van contact tussen bewoners en familie/geliefden/directe naaste(n) is Stichting De Tijdmachine een samenwerking aangegaan met De Quarantainer.
  • Activiteiten, een moment van plezier, afleiding en verbinding
    Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag naar activiteiten richten we ons de komende maanden op onze wekelijkse Gouwe Ouwe Livestream Sessies en op de (Corona-Proof) Zomertour Gouwe Ouwe.

Heb je zelf een idee of loop je ergens tegenaan waar wij misschien bij kunnen helpen? Stuur dan een berichtje naar info@stichtingdetijdmachine.nl of bel 0570-832880. Wij denken en werken graag met je mee.

Op deze pagina bundelen we de ervaringsverhalen van ouderen, (zorg)medewerkers en directe naasten. Ze vertellen je graag hun verhaal in deze ongekende tijd. Wil jij met ons delen hoe je geniet van de livestream of hoe je de Gouwe Ouwe zomertour hebt ervaren? Mail of bel!

Blijf gezond en ben in deze tijd extra lief voor elkaar.

Warme groet van het Tijdmachine team!

LEES DE VERHALEN

Persoonsgerichte zorg in De Tijdmachine

Stichting De Tijdmachine biedt verzorgings- en verpleeghuizen een maatwerktraject dat hen helpt om beter aan te sluiten op de wensen en behoeften van bewoners. Dankzij dit traject kunnen medewerkers van deze huizen concreet handen en voeten geven aan persoonsgerichte zorg. Want persoonsgerichte zorg is een zorg van ons allemaal.

Kijk hier voor meer informatie.

Ben jij benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw zorglocatie?

Neem dan contact op met Anne Elschot of Tim Trooster  of bel 0570-832 880.