Hendrik Groen

Home Over ons Ons Team Hendrik Groen
Hendrik Groen

Auteur

Korte bio

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Dat boek werd in 2016 bekroond met de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016.

Mijn aanbeveling

In het tweede boek van Hendrik Groen, ‘Zolang er leven is’, heeft hij het zelfs over De Tijdmachine. Ook stuurde hij ons een getypte brief:

Beste Anne en Tim,

Bravo, een prachtidee: met de tijdmachine de enigszins ingedommelde bejaarden resetten. En dan vanuit de jaren ’60, hup, een doorstart ‘terug’ naar de 21e eeuw. Opgefrist en met nieuwe energie. Niet vergeten: niet blijven hangen. Ik hoop de nostalgische huiskamer binnenkort te kunnen bezoeken in mijn eigen verzorgingshuis. Ik zou er dan wel graag een kanarie, een goudvis en een sanseveria aantreffen. Kan dat geregeld worden? Verder lijkt het mij een aardig idee om aan de huiskamer ook een keuken uit de zestiger jaren toe te voegen, waar appeltaart gebakken kan worden en pudding gekookt, met een vel.

Veel succes,

Hendrik Groen