Ik wil me inzetten voor eenzame ouderen. Dat doe ik als vrijwilliger bij Stichting De Tijdmachine. De Tijdmachine biedt een menselijke benadering. Als we allemaal een paar uurtjes besteden als vrijwilliger dan ziet de wereld er een stuk mooier uit!

Vrijwilliger_Stichting_De_Tijdmachine_Karin
Vrijwilliger Karin ter Borg

“Het voelt bijzonder om een kijkje in iemands leven te krijgen. Door heel simpele aanknopingspunten leer je iemand kennen. De Tijdmachine heeft me nog meer laten zien dat samenzijn en iets voor elkaar doen belangrijk is. Ik ging voorheen zo op in mijn werk, dat ik geen tijd had om open te staan voor diepgaande gesprekken. Hard werken voor je geld is natuurlijk nodig, maar een luisterend oor aan iemand bieden is veel belangrijker.  “Ik kan het mensen absoluut aanraden om vrijwilliger te worden voor De Tijdmachine. Het heeft mij meer inzichten gegeven in het dagelijks leven. Ik ben opener naar mensen toe en het heeft me geleerd dat ik niet zo hoef te rennen in het leven. Ik sta wat vaker stil – dat gun ik iedereen.”

Vrijwilliger_Stichting_De_Tijdmachine_Elisa_Hoek
Vrijwilliger Eliza Hoek

“Ik doe wel eens dingen waarvan ik me achteraf afvraag: ‘vond ik dit echt leuk?’. De middag dat ik vrijwilliger was bij Gouwe Ouwe hoefde ik daar niet over na te denken. Ik vond het in één woord fantastisch! Wanneer is de volgende keer?” (meer…)

Vrijwilligers Stichting De Tijdmachine: contact met ouderen