Gouwe Ouwe

Home Projecten Gouwe Ouwe

Méér dan alleen muziek

Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond. Contact staat bij ons centraal. Buurtbewoners, familie, vrienden; iedereen is welkom! Onze huisband De Tijdmachinisten speelt live de grootste hits; van Elvis Presley tot Wim Sonneveld. Nostalgie gegarandeerd! Ga jij mee op muzikale tijdreis naar de jaren 60?


“Geweldig. Je gedachtes gaan weer terug naar hoe het toen allemaal was.  Ja, dat is genieten. Dat roept toch wel een beetje emotie op. Je denkt dan aan je leven terug hè, hoe het allemaal gelopen is.”
Bezoeker Gouwe Ouwe, 90 jaar
DumDum medewerker

“Een vriendelijke dame vertelde ons met tranen in de ogen hoe eenzaam ze was. Haar leven speelde zich grotendeels online af. Nieuwe contacten leggen vond ze lastig en met haar 59 jaar viel ze voor allerlei 65-plusactiviteiten buiten de boot. Ze bleek enorm van muziek en dansen te houden. We nodigden haar uit voor Gouwe Ouwe in het buurthuis; inmiddels danst mevrouw hier de sterren van de hemel en eet één keer per week mee in het wijkrestaurant.”

DumDum medewerker

“Een oudere dame gaf aan dat het haar niet meer lukte om zelf haar huis schoon te houden. Ze probeerde het wel, maar had te veel pijn. We hebben het probleem meteen doorgezet naar de gemeente en inmiddels ontvangt mevrouw huishoudelijke hulp.”

Fleur Schrijver, Project Coördinator bij Humanitas

"Regelmatig vertrouwen mensen ons hele levensverhalen toe en blijkt er veel meer te spelen dan in eerste instantie gedacht. Een mooi voorbeeld was de Rotterdamse met de rollator die ‘hoe gaat het’ beantwoordde met ‘jaaaa, goed!’ Maar ging het echt goed? Zag ze wel eens mensen? Opeens brak ze. Haar partner bleek te zijn overleden. Ze was nog steeds in de rouw, had zelfs een zelfmoordpoging gedaan. De mevrouw hebben we kunnen koppelen aan rouwbegeleiding. Gelukkig, want deze dame was zo streng voor zichzelf, ze was zelf nooit op hulp afgestapt.”